dilluns, 28 de desembre de 2009

AVORTAMENT: LA DOBLE MORAL

Estic cansat i avorrit d’escoltar la doble moral i la demagògia que els sectors socials i mediàtics més retrògrades llancen els darrers mesos sobre la qüestió de l’avortament. És un tema que electoralmente els va bé, els hi dóna vots i ajuda a mobilitzar els segments socials més bel·ligerants.

Avortar no és una cosa senzilla ni agradable per a les dones. N’estic segur que la gran majoria ho fan forçades per les circumstàncies, no crec que cap d’elles ho faça per gust ni per caprici. Ans al contrari, és una qüestió tan seriosa com per pensar que avortar és tan agradable com fer-se una simple cervesa en un bar qualsevol. En tot cas, és una cosa personal de cada dona.

Però el que a mi més m’emprenya és l’actitud que mantenen totes les persones que estan en contra de l’avortament. Sobretot perquè no tenen cap altra estratègia ni alternativa que oposar-se a tot. A l’avortament, a l’educació sexual, a la formació dels nostres joves,.. es tracta d’enfrontar-se a tot per sistema sense aportar-hi solucions.

Molts dels qui no volen que hi haja avortament també n’estan en contra que hi haja una bona i adient educació sexual. Com es pot evitar que hi haja avortaments? Doncs, molt senzill. Per què no eduquem els joves i els adolescents en donar-los suficients eines per evitar que una jove de 16 anys haja de passar pel tràngol d’un avortament a la seua edat? Tot i això, de segur que també hi podria haver accidents puntuals però la xifra minvaria, serien casos molt concrets.

Però és clar. Als sectors religiosos, als moralistes més degradants i als partits polítics més conservadors els va molt bé obrir de tant en tant el debat sobre l’avortament per qüestió d’estratègia i per mobilitzar la seua gent.

Quants pares i mares ensenyen als seus fills educació sexual? Ensenyar-los els mètodes anticonceptius, a tractar la sexualitat com un acte natural i no com un “pecat” moral. Volem o no, avui dia el sexe encara és un tabú difícil de superar.

Els mateixos sectors que estan contra l’avortament també ho estan contra un ensenyament sexual a les escoles o als instituts. De seguida, dirien que la millor manera de no quedar-se embarassada una xica de 16 anys és l’abstinència o que el que hagen d’aprendre a l’escola ja ho apdredran a casa. És com posar-se una tovallola als ulls. Eixa actitud és tan demagògica com negar-se a utilitzar els preservatius perquè el seu líder espiritual (el Papa Benet XVI dixit!!) no està a favor de l’ús dels profilàtics. I mentres miler de persones a tot el món, especialment a l’anomenat tercer món, es contagien de la SIDA i d’altres malalties infeccioses.

Em sap molt de greu, però eixa és la crua i penosa realitat. No volen avortament, però tampoc no estan a favor de la formació i informació sexual a les escoles i, per descomptat, tampoc volen utilizar el preservatiu perquè la seua religió els ho nega. Caldria recordar que durant el franquisme moltes famílies riques i amb diners enviaven les seues filles a l’estranger a avortar perquè ací el règim no ho veia bé. Però és clar, la seua doble moral és així, al gust del consumidor. Eixos són els seus principis, però si no els agraden també en tenen d’altres, com diria Grouxo Marx.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada